Robert Dahlgren historisk STCC-trippelsegerare på Ring Knutstorp

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren Robert Dahlgren studsade tillbaka efter en tyngre hemmatävling i Skellefteå för fem veckor sedan till kvalvarvrekord, dubbla pole positions och trippelseger på Ring Knutstorp i Skåne.

“Helgen var helt magisk. Vi hade bra fart i det torra kvalet i fredags, men när regnet kom till racen hade vi en superbra bil. Allt har gått magiskt bra. Jag upprepar magiskt hela tiden, men så känns det att få vinna tre race.”, säger Robert Dahlgren.

I ett regnigt Skåne blev Robert Dahlgren historisk som den första förare i STCC-historien att ta över 50 segrar med sin seger i race två. Seger 51 kom senare under eftermiddagen.

“I race två kunde jag knyta ihop säcken och ta min 50:e seger i STCC. Det är en superbra bil och ett superbra team som gjort detta möjligt. Från seger 35 till nu har det gått väldigt fort, och det är tack vare PWR Racing som gett mig en fantastisk bil och ett fantastiskt team att jobba med.”, säger Robert Dahlgren.

Axel Bengtsson hade sin bästa STCC-helg hittills där han kvalade trea och kunde sedan omvandla det till sin första pallplats i race två med en tredjeplats.

“Det var min första pallplats i en bil någonsin, och även i STCC. Det känns väldigt, väldigt bra, speciellt att stå på pallen tillsammans med Robert. Överlag en väldigt solid helg med bra poäng, där vi gjort nästan allt enligt plan. Det känns väldigt bra inför kommande race.”, säger Axel Bengtsson.

Robert Dahlgren har kopplat greppet om ledningen i förarmästerskapet efter sin fullpoängare, med 32 poängs marginal till tvåan Oliver Söderström. Axel Bengtsson ligger sjua i tabellen och klättrar till andraplatsen i juniormästerskapet, 18 poäng bakom Söderström.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing övertar också ledningen i teammästerskapet, 21 poäng före Lestrup Racing Team och 41 poäng före Brink Motorsport.

“En helt fantastisk helg för hela teamet, där vi levererar på absolut högsta nivå. Robert gör en historisk insats med tre raka segrar och visar verkligen sina mästartakter. Jättekul för Axel att få ta sin första pallplats, och han tagit ett klart steg framåt i helgen. Men denna tävling i ryggen tar vi nu sats för att fortsätta på den inslagna vägen på Gelleråsen.”, säger Marcus Ekström.

Närmast väntar Kanonloppet på Gelleråsen Arena i Karlskoga den 19-20 augusti.

Resultat Knutstorp

Race 1

Race 2

Race 3

Poängställning

Leave a Reply