Verstappen på pole i GP Bahrain

FIA har nyligen tillkännagivit den slutliga startlistan för Bahrains Grand Prix, som kommer att hållas inom kort – det var lite som at spela Keno med starten.

Det är värt att notera att det inte fanns några ändringar i startfältet efter lördagens kval. Under kvalet hade Red Bull Racing en bra start och Max Verstappen och Sergio Perez tog de två första platserna och kommer att starta från första raden på startfältet. De två Ferrarisarna hamnade bakom dem, medan Fernando Alonso startar från en respektabel femteplats före båda Mercedes-förarna. Årets rookies kommer alla att finnas i bakre delen av startfältet, med Nyck de Vries, Oscar Piastri och Logan Sargeant som alla föll ut i den första kvalomgången. De Vries hade den långsammaste tiden i kvalet men räddades från sista platsen av Pierre Gasly, som fick sin snabbaste tid struken mot slutet av sessionen. Fransmannen kommer nu att starta sitt första lopp för Alpine från sista platsen på startfältet.

Efter kvalet var det flera bilar som fick delar justerade eller utbytta. FIA har kontrollerat detta och har fastställt att inga regler har brutits. Därför kommer inga gridstraff att delas ut inför loppet. Det ska bli spännande att se hur det går för alla förare i Bahrains Grand Prix! Hur är det med Svenska spel tur och F1?

Rosberg om Ferraris strategi

Tidigare världsmästaren Nico Rosberg har uttryckt sin förvåning över Ferraris strategiska beslut under kvalet till Bahrains Grand Prix. Under en diskussion med Sky Sports sa Rosberg att han hoppas att det inte kommer att bli en upprepning av förra årets strategiska svårigheter för Ferrari.

I år har Ferrari en ny chefsstrateg, Ravin Jain, som har tagit över efter Iñaki Rueda. Detta är inte särskilt förvånande med tanke på de strategiska val som Rueda gjorde förra året och som i slutändan kostade Ferrari titeln. Jain gjorde sig genast gällande under kvalet genom att fatta ett djärvt beslut att inte låta Leclerc gå ut igen med mer än två minuter kvar på klockan i Q3, trots att hans direkta rivaler Max Verstappen och Sergio Perez skulle försöka igen. Detta resulterade i att Leclerc förlorade sin andraplats och kommer att starta från tredje plats under loppet. Förklaringen till detta val var att Ferrari ville spara däcken till loppet för att bättre kunna attackera.

Rosberg tycker att detta är ett mycket udda val och hoppas att det inte visar sig vara en fortsättning på Ferraris strategiska svårigheter. “Vi får vänta och se om detta visar sig vara ett riktigt smart val inför loppet”, sa Rosberg. Vi får se hur det går för Ferrari och Leclerc i Bahrains Grand Prix och om deras strategiska beslut kommer att visa sig vara framgångsrika.

Leave a Reply