Housecar till Finlands Airbnb-marknad för campingfordon – erbjuder full fordonsförsäkring med varje uthyrning

Husbilarnas popularitet har ökati och med folks behov av eget utrymme och den stärkta trenden för oberoende turism utan färdigspikade planer. Även fokusen på turismens hållbarhet har höjtefterfrågan på uthyrningstjänster. Nu går svenska Housecar in på den finska marknaden med en sorts Airbnb-tjänst för campingfordon. Och bolaget erbjuder en stor förmån: full fordonsförsäkring och vägassistans dygnet runt.

Housecar startade på den svenska marknaden år 2020 och gick in på den norska marknaden 2021. Företaget är den ledande aktören i båda länderna. Hållbar utveckling och delningsekonomin är viktiga för företagets unga ägare. ”Campingfordonen står en stor del av året outnyttjade på sina ägares gårdar. Genom att hyra ut dem till andra privatpersoner ökar användningen och ägarnas intäkter. Ju fler fordon som delas, desto färre fordon behöver tillverkas, vilket sparar resurser och är bra för miljön”, säger Rickard Magnusson, vd och delägare i Housecar.

År 2021 registrerades rekordmånga husbilar i Finland, hela 3209. Populariteten verkar inte avta, även om campingfordonens priser har stigit med tiotals procent. Så det finns potential att hyra ut fordon. Och ett starkt intresse för hyrning – under högsäsongen görs 60 000 Google sökningar varje månad med temat hyrning av campingfordon.

”Vi strävar efter att ägaren ska hyra ut sitt fordon till andra så mycket som möjligt när hen inte använder det själv. Samtidigt kan hen tjäna upp till 1 200 euro i veckan”, säger Magnusson.

Uthyrning av fordonet har gjorts trygg för ägaren

Ett möjligt bekymmer när du delar ditt fordon är eventuella skador. Housecar eliminerar denna oro genom att teckna en full fordonsförsäkring. Ingen annan operatör i Finland erbjuder den här förmånen. Dessutom ingår vägassistans dygnet-runt.

Housecar kontrollerar också kredituppgifterna i förväg för den som hyr fordonet. En bokningsbegäran kan göras enbart efter en godkänd kreditcheck. Fordonsägaren sparar även tid tack vare bokningskalendern genom att inte behöva svara på onödiga förfrågningar då fordonet inte är tillgängligt.

Behovet av eget utrymme – en trend inom turismen

Housecars vision stöds av de förändrade turismtrenderna som följd av koronapandemin. Det som behövs nu är utrymme, privat transport och friheten att välja tid och riktning för resan. Campingfordon kombinerar alla dessa behov. Du rör dig enbart med ditt eget resesällskap och reser till precis de resmål du själv är intresserad av.

Och det finns mycket att göra i Norden, från fjällens fantastiska vyer till de pittoreska byatmosfärerna. ”Via oss kan du även hyra ett campingfordon i Norge och köra till populära fjordar. Det är en dröm för många unga turister just nu”, säger Magnusson.

Housecar är en sorts Airbnb-tjänst för campingfordon, där privatpersoner kan hyra ut campingfordon till varandra tryggt, enkelt och färdigt försäkrat. Housecars onlinetjänst innehåller idag 600 fordon i olika stilar och nivåer. I Finland strävar Housecar efter ett urval av 400 fordon.

Fördelarna med Housecar:

  • Trygg och enkel uthyrning och resande: full fordonsförsäkring och dygnet-runt vägassistans för resenären.
  • Kreditupplysning på alla hyrare: en bokningsbegäran kan göras enbart efter en godkänd kreditcheck.
  • Säker onlinebetalning.
  • Enkel bokning med bokningskalender, vilket sparar tid för både ägare och hyresgäst.
  • Kundtjänst på finska och svenska.
  • Skandinaviens bredaste utbud av husbilar och husvagnar i alla nivåer.

www.housecar.se

Leave a Reply