CUPRA/SEAT Sverige och PWR Racing i förlängt samarbete

PWR Racing har sedan 2016 representerat SEAT och sedermera CUPRA på de skandinaviska racingbanorna. Teamet grundades 2012 och har alltid tävlat mot den yppersta eliten i STCC, sedan samarbetet med SEAT, CUPRA och de svenska återförsäljarna inleddes har PWR Racing – SEAT Dealer Team tagit totalt fyra mästerskapstitlar och gjort fler än 50 event med SEAT-handlare runt om i landet. Nu fördjupar aktörerna partnerskapet och förlänger samarbetsavtalet kring tävlan i STCC ytterligare tre år.

Vi på SEAT och CUPRA är ytterst glada över att kunna fortsätta våran resa ihop med PWR Racing. Satsningen sedan 2016 har starkt bidragit till den starka utvecklingen vi ser för SEAT och CUPRA i Sverige. Vi har ökat volymerna med över 100% under denna period. Nu startar vi nästa del av vår resa, mot en ny era med elektrifiering av bilbranschen och även motorsporten, där CUPRA och SEAT Dealer Team kommer att vara ledande, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA och SEAT Sverige.

PWR Racing – SEAT Dealer Team har beställt det spanska varumärkets senaste TCR tävlingsbil, CUPRA Leon Competición. En helt nyutvecklad bil och efterträdaren till den framgångsrika CUPRA TCR som var mallen för hela TCR-reglementet.

PWR Racing, SEAT och CUPRA har förutom sin starka historik på tävlingsbanan flera gemensamma nämnare i form av tron på eldrift samt en mer jämställd bransch och sport. SEAT har flera hybrid- och elmodeller i sitt program och flera nyheter är på ingång. PWR Racing avtäckte redan 2018 en 100 procent eldriven tävlingsbil med över 600 hästkrafter och en tävlingsserie för helt eldrivna touring cars är inte långt borta.

– Vi har alltid varit mån om att försöka påverka och driva utveckling inom områden vi tycker är viktiga och intressanta. Tävling med elbilar är ett exempel. Därför känns det extra spännande och lovande att förlänga partnerskapet med två varumärken som pushar hårt för framtidens energikällor, säger Daniel Haglöf, VD och medgrundare på PWR Racing.

Den skandinaviska racingsäsongen 2020 startar den 16 maj på Ring Knutstorp i Skåne, nu med det klassiska namnet STCC åter i bruk. Förare i PWR Racing – SEAT Dealer Team presenteras vid ett senare tillfälle.

– Vi är mycket glada över PWR Racings fortsatta satsning på svensk elitracing och att de tillsammans med SEAT och CUPRA effektivt nyttjar den marknadsföringsplattform STCC erbjuder. PWR var tidigt ute med att deklarera sitt intresse för TCR-konceptet redan 2016. Likadant nu så är PWR tidigt ute att kommunicera, utveckla och testa elektrifiering av motorsport. Som organisation är vi glada att kunna ha ett bra utbyte och en bra diskussion för att ta sporten framåt. Vi ser en spännande framtid inom bilindustrin, där motorsporten framöver är en viktig spelare, säger Micke Bern, promotor STCC.

STCC kalender 2020

Note: Bilderna är från 2019 års mästerskapsfinal på Mantorp

Leave a Reply