Audi Sport ABT Schaeffler tog hem teammästerskapet i eldrivna Formel E

Audi Sport ABT Schaeffler säkrade teammästerskapet i Formel E genom en stark insats i säsongsfinalen. Helgens finaltävlingar som kördes i New York, resulterade i fyra pallplatser och 78 av maximalt 94 möjliga poäng, vilket avgjorde mästerskapet med två poängs fördel.

Det var en nervkittlande final som kördes i New York med titelmästerskapet öppet fram till sista varvet, där slutligen två poäng avgjorde till Audi-teamets fördel. Lucas di Grassi korsade mållinjen som andrabil efter totalt 43 varv runt banan i Brooklyn med Manhattan i bakgrund. Brasilianaren tog därmed sin sjunde pallplats i rad och slutade totaltvåa i mästerskapet. Under de fyra år som mästerskapet körts har han, med sina 611 poäng och 27 pallplatser för Audi Sport ABT Schaeffler, varit den mest framgångsrika föraren i den eldrivna racingserien.

–  Det här är ett mindre mirakel! Trots den tuffa starten blev det en exceptionell säsong för mig och vårt team. Vi ger aldrig upp och att vi som lag går segrande ur detta med en revansch som den här är det bästa beviset på detta, förklarade brasilianaren di Grassi.

Teamkollegan Daniel Abt, som vunnit två gånger under säsongen, slutade totalfemma i förarmästerskapet och bidrog även till teammästerskapets seger genom att vara snabb på banan. 25-åringen som kört mästerskapets alla fyra år, var i år den förare som gjorde flest snabbaste varv.

Redan nu förbereds för den kommande säsongen som startar i mitten av december i Riyadh, Saudiarabien. Audi och Schaffler fortsätter det framgångsrika samarbetet med gemensamt utvecklad drivlineteknik i sin kommande Audi e-tron FE05.