Nu är det dags – världspremiär för helt nya Hyundai BAYON

Hyundai Motors helt nya crossover-SUV för B-segmentet, BAYON har världspremiär den 2 mars. Helt nya BAYON ansluter till KONA, TUCSON, NEXO och SANTA FE som den senaste medlemmen i Hyundais populära SUV-familj. För att fira den globala lanseringen har nio konstnärer från hela Europa ombetts att skapa unika konstverk inspirerade av bilens karakteristiska designelement. En del av deras arbete kommer att presenteras under den digitala premiären. Lanseringskampanjen som följer kommer innehålla alla nio av de samlade verken.

Namnet BAYON har inspirerats av den vackra och charmiga staden Bayonne i sydvästra Frankrike. BAYONs crossover-kaross uppfyller alla krav för att navigera genom europeiska städer, vilket gör den extra lämpad för innerstadsförare som söker både komfort och design med attityd.


En kraftfull och unik design

Helt nya BAYON har en unik exteriördesign med distinkt utseende på vägen. Breda och smala varselljus som är helt åtskilda från strålkastarna skapar en igenkännande ljussignatur. Tillsammans med ett luftintag som sträcker sig över hela bilens front och en bred grill skapas en solid hållning. Baktill understryker två pilformade bromsljus, positionerade långt ut på sidorna och sammankopplade av en tunn röd linje ytterligare bilens bredd.

Helt nya BAYON är den senaste Hyundai-modellen att baseras på Sensuous Sportiness, företagets designidentitet som kombinerar känslomässiga värden med innovativa designlösningar. 


Digital världspremiär och konstutställning

Med focus på designaspekten hos den helt nya modellen, har Hyundai valt en kreativ vinkel på premiären. Nio konstnärer blev inbjudna att skapa egna unika verk med inspiration hämtad från bilens distinkta designelement. De nio konstverken lyfter fram olika produktegenskaper, vilket ger ett nytt perspektiv på BAYONs unika utseende.


De nio konstnärerna är:

  • Jan Gemrot (Tjeckien)
  • Bahar (Frankrike)
  • Guido Zimmermann (Tyskland)
  • Camilla Alberti (Italien)
  • Vincent de Boer (Nederländerna)
  • Pola Augustynowicz (Polen)
  • Nuriatoll (Spanien)
  • Soyhan Baltaci (Turkiet)
  • Nathaniel Rackowe (Storbritannien)

Verket av Jan Germot hämtar exempelvis inspiration från de unika pilformade bakljusen för att skapa ett djärvt konstverk som framkallar bilens frihet och dynamik.

Helt nya BAYON har digital världspremiär den 2 mars, kl. 10:00 via följande länk: https://www.hyundai.com/eu/bayon-unveil. Avtäckningen kommer innehålla verk av konstnärerna Camilla Alberti, Vincent de Boer och Jan Gemrot. Alla nio artister kommer sedan att ställa ut i ett digitalt konstgalleri.

Leave a Reply